Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 4 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Nutriční chování žáků vybraných základních škol na Vlašimsku
Dymák, Petr ; Marádová, Eva (vedoucí práce) ; Vodáková, Jitka (oponent)
Název: Nutriční chování žáků vybraných základních škol na Vlašimsku Abstrakt: Bakalářská práce je rozdělena na část teoretickou a praktickou. V teoretické části se zabývám shrnutím poznatků o vlivech výživy na duševní a tělesný vývoj dětí školního věku, na vytváření jejich výživových zvyklostí, tvoření averzí a preferencí k jídlu, sociální facilitací v přítomnosti vrstevníků a jaký vliv na příjem potravy má změna vnějších nebo vnitřních podmínek. Cílem praktické části práce je zmapovat metodou kvantitativního výzkumu (dotazníkovým šetřením), do jaké míry využívají děti stravování ve školní jídelně a jak tyto děti vnímají prostředí školní jídelny. K dalším tématům patří sledování spokojenosti dětí s nabídkou ve školních jídelnách, jaké mají žáci preference při výběru jídel a jaké jsou jejich stravovací návyky. Jako cílovou skupinu jsem určil žáky 1. a 2. stupně vybraných základních škol na Vlašimsku. V závěru práce se pokouším doporučit a nastínit poměr použití fast food, comfort food a klasických potravin ve stravování školních dětí. Výběr a regulace potravy školních dětí mají přímý vliv na zdraví nejen z pohledu jednotlivce, ale i celé společnosti.
Nutriční chování žáků vybraných základních škol na Vlašimsku
Dymák, Petr ; Marádová, Eva (vedoucí práce) ; Vodáková, Jitka (oponent)
Název: Nutriční chování žáků vybraných základních škol na Vlašimsku Abstrakt: Bakalářská práce je rozdělena na část teoretickou a praktickou. V teoretické části se zabývám shrnutím poznatků o vlivech výživy na duševní a tělesný vývoj dětí školního věku, na vytváření jejich výživových zvyklostí, tvoření averzí a preferencí k jídlu, sociální facilitací v přítomnosti vrstevníků a jaký vliv na příjem potravy má změna vnějších nebo vnitřních podmínek. Cílem praktické části práce je zmapovat metodou kvantitativního výzkumu (dotazníkovým šetřením), do jaké míry využívají děti stravování ve školní jídelně a jak tyto děti vnímají prostředí školní jídelny. K dalším tématům patří sledování spokojenosti dětí s nabídkou ve školních jídelnách, jaké mají žáci preference při výběru jídel a jaké jsou jejich stravovací návyky. Jako cílovou skupinu jsem určil žáky 1. a 2. stupně vybraných základních škol na Vlašimsku. V závěru práce se pokouším doporučit a nastínit poměr použití fast food, comfort food a klasických potravin ve stravování školních dětí. Výběr a regulace potravy školních dětí mají přímý vliv na zdraví nejen z pohledu jednotlivce, ale i celé společnosti.
Oceňování výstupů stavební činnosti z účetního pohledu
Horák, Patrik ; Kuchařová, Ivana (vedoucí práce) ; Lenka, Lenka (oponent)
Cílem této bakalářské práce je zpracování problematiky oceňování výstupů výroby ve zvoleném stavebním podniku, charakteristika účetní jednotky a užívané metody oceňování a účtování operací souvisejících se stavební činností. Vlastní část práce zahrnuje charakteristiku vybrané stavební společnosti, účetních a oceňovacích postupů pro vybrané výstupy výroby dle získaných informací od účetní jednotky. Obsahuje analýzu oceňování jednotlivých výstupů výroby stavební činnosti rozdělených do dvou fází. Výsledky oceňování jsou zachyceny v přehledných tabulkách s příslušnými komentáři. V závěru práce jsou jednotlivé postupy shrnuty a je nastíněn návrh ke zlepšení.
Evidence zásob a její problematika ve vybrané obchodní společnosti s potravinářským zaměřením výroby
WERTHEIMOVÁ, Marie
Diplomová práce {\clq}qEvidence zásob a její problematika ve vybrané obchodní společnosti s potravinářským zaměřením výroby`` se zabývá analýzou evidence, oceňování a účtování zásob. První část práce zahrnuje vymezení zásob, jejich oceňování a účtování, proces inventarizace, chyby v evidenci a účtování zásob, které se v praxi mohou vyskytnout a srovnání vybraných částí evidence zásob s Mezinárodními účetními standardy IAS/IFRS. Druhá část práce charakterizuje konkrétní společnost a popisuje její účetní zásady. Oběh zásob je zde demonstrován na vybraném vzorku nakoupeného zboží (materiálu) a vyráběném výrobku. Poslední část práce identifikuje stávající a potencionální problémy související s evidencí zásob ve společnosti a jejich možné řešení.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.